Bettingtips!

När man spelat på betting ett tag, märker man en del saker. Bland annat hur mycket roligare det blir om man är lite insatt. Gör man sin ”hemläxa” och håller koll på några olika faktorer, blir satsningarna mer ”självklara”. Då blir det något mer än att bara spela på sport. Här tar vi upp tips om betting och vad man främst ska tänka på medan man spelar. 

Vårt första bettingtips

Några av de saker man kan hålla koll på är: olika lags formkurvor under den senaste säsongen, enskilda spelares formkurvor och hur klubbarnas ekonomi sett ut med mera. Om man inte vill ha det som ett heltidsjobb att spela på betting, kan det vara en god idé att inrikta sig på ett par enstaka sporter därför. Skaffa ett favoritlag eller en favoritspelare, som man kan gå på djupet i. På så sätt är man maximalt insatt i spelet och kan göra det absolut bästa spelet.

Tips för betting

Nu behöver man inte ens en dator

Idag när tekniken har hunnit så pass långt kan man, inte helt oväntat, även spela på betting i mobilen. Detta gäller definitivt om man har en smartphone. Man kan hålla sig uppdaterad och lägga sina satsningar vart man än är. Det är betydligt enklare att ta med sig mobilen än att släpa runt på en laptop och det gör helt enkelt sin vardag mer spännande. Vårt tips är att betta i mobiltelefonen eller surfplattan, speciellt om man tänker på upplevelsen. Är det något som betyder mycket för er, använd mobilbetting på olika sporter och njut av friheten.

Pausa och strukturera

Något man dock måste tänka på, speciellt numera när det är så lättillgängligt, är att inte bara låta sig svepas iväg av spänningen. Det är roligt och spännande att spela men om man spelar oansvarigt, kommer det snabbt att bli ångestladdat och ett destruktivt beteende. Planera hellre när man ska spela och vad man vill lägga sina satsningar på.

Behöver man verkligen vara återhållsam, kan det vara klokt att lägga en spelbudget på en vecka. Men oftast brukar det vara lagom att budgetera för en månad i taget. För att hålla sin spelbudget gäller det helt enkelt att man slutar spela när den summa pengar man avsatt för spel tar slut. Även om inte tidsperioden för budgeten är över.

Här kan man läsa mer om ansvarsfullt spelande och att spela lagom.

Framgångar med betting kommer inte lätt

För att bli framgångsrik inom betting och bli en expert på odds, gäller det att hantera sitt spelande precis som man hanterar ett företag. Ha ett konto speciellt för sportsbetting och spela inte för mer pengar än vad man har råd att bli av med. Även bokföra vinsterna och förlusterna, på så sätt kan man snabbt se ett mönster åt ena eller andra hållet. Ha kunskap om branschen, gör inga ogenomtänkta satsningar och var uppdaterad med vad som händer inom sport. Om man håller sig till dessa punkter, kan man garanterat bli framgångsrik inom odds samtidigt som man har roligt.

Om man har ett speciellt konto för sitt spelande och bara spelar för en bestämd procent av sin spelbudget på varje satsning, behöver man aldrig känna att man förlorar pengar. Då som egentligen skulle vara till något annat. Spelar man däremot för pengar som skulle ha gått till räkningar, hyra eller mat, kommer det snabbt att suga ut allt det roliga med betting. Gör som bettingexperterna istället och ha ett separat konto. Hanterar man det så, kommer det istället bli att bettingkontot absorberar förlusten naturligt och det fortsätter att vara roligt.

Odds på simning

Tajming & Research

När det handlar om betting ska man alltid göra sin egen research. Dyk in i Oddsvattnet och ta för er. Visst man kan få tips om det eller ett visst lag på ena eller den andra matchen. Men i slutändan är det just ert spel och era pengar det handlar om. Därför är det alltid bäst att lita till sin egen research och göra den noggrant varje gång.

Något som kommer att komma med tiden men som även kan vara värt att tänka på redan från början är tajmingen. Ett återkommande fenomen är till exempel att oddsen på en tippad favorit sjunker ju närmare i tiden man kommer till matchen eller loppet. På grund av det är det bra att ha en känsla för tajming och vara ut i ”rätt” tid. Om det är ett sämre lag som inte är favorittippat, kan det bli exakt tvärtom. Då kanske man ska vänta till sista stund. Allt detta med tajming är något som kommer när man blir expert. Kanske är det en del av att vara just en bettingexpert.

Alla spelare behöver mer kunskap

Det finns många olika typer av spelare. Vissa spelar ofta och andra bettar bara i samband med de större mästerskapen. Alla är experter på sitt håll. Oavsett vilken grupp som man tillhör är det viktigt att skaffa sig en grundläggande koll på spelet. Bättre koll på statistiken, och en ökad förståelse för faktorer som till exempel dagsform. Det är då som förutsättningarna för ett bra bet skapas. Att skaffa sig all den kunskap som krävs för detta är dock svårt och tidskrävande. Det är många faktorer som måste sammanvägas. Det bästa man kan göra är därför att lyssna noga till, och ta till sig den kunskap som bettingexperterna kan ge. Även att prova sig fram och testa vad som fungerar för just en själv. Låt det ta tid och lycka till!