Om betting

Välkommen till den här sidan där vi ska lära er mer om odds och betting. Det är inte bara otroligt kul att spela på sport med adrenalinfyllda eller riskfria spel. För att verkligen komma igång är det bra om man är väl förberedd med kunskap. Därför har vi satt ihop en kort introduktion för er gällande odds och hur dessa fungerar. Trevlig läsning!

Bettingtips som expert

Oavsett var man spelar, odds fungerar detsamma

Jo om vi ska förklara odds, är det enkelt ”förhållandet mellan insats och vinst”. Är det höga odds på något spel betyder det att sannolikheten för att man ska vinna på det valda utfallet är låg. Men när det är höga odds är även vinstsumman man kan vinna också stor. Vilket betyder att när det inte är så stor chans att man ska vinna, men ändå gör det. Då kommer man vinna väldigt stort.

När det är låga odds på bettingspel, betyder det att chansen att vinna är stor men vinstsumman mycket liten. Det är ett säkert bet och därför är det inte så stor vinst. Om det är stor säkerhet att speltipset går i uppfyllelse finns det inte stor risk. Om alla spelare skulle ha säkra bets, skulle spelbolagen inte gå runt och sportsbetting skulle inte bli lika underhållande.

Sedan finns det även några olika typer av odds som man brukar benämna på följande sätt: fasta odds, flytande odds och liveodds.

Fasta odds vs flytande odds

Om man väljer att spela på en satsning där det är så kallade fasta odds, betyder det att spelbolaget har fastslagit oddsen på förhand. Det vill säga dem kommer inte att ändras. Men om det däremot är flytande odds, innebär det att speltipset kommer att förändras i förhållande till hur flest spelare väljer att satsa på det aktuella evenemanget. Det finns både fördelar och nackdelar med de båda, något som man får lista ut efter hand.

Är det liveodds som gäller, ja då får man verkligen hänga med i matchen. Flytande odds och live spel är nästan detsamma. Däremot förändras inte oddsen på grund av antalet spelare. Utan det förändras trots att spelet är igång och utefter matchens utfall. Gör storfavoriterna flera misstag på rad? Ja då ändras bettingtipset och man kan välja att stå kvar eller ändra. I live odds kan man tjäna storkovan på att vänta till sista sekunden eller byta flera gånger under matchen.

Vart ska jag spela någonstans?

Vinst på sportsbetting

Något man märker ganska snabbt när man ger sig ut på nätet för att satsa pengar på betting är hur otroligt många olika spelsidor det finns. För att hitta den som passar just en själv allra bäst finns det några olika saker man kan titta på. Deras utbud på spel vare sig det är sportsbetting eller casino. Det gäller ju att den sajt som man spelar på har ett utbud som täcker ens behov.

En annan viktig aspekt är vart dem har sin bas någonstans. Är dem registrerade inom EU och till exempel spellicens på Malta, är det en fördel då man slipper betala vinstskatt. Andra saker som är bra att titta på när man väljer är sidans utseende, om den är lätt att förstå och hantera. Det kan även löna sig att jämföra olika bonussystem och välkomsterbjudanden. Det är sådant som de olika sajterna använder sig av för att konkurrera med varandra och något att utnyttja som ny spelare.

Det är därför bra att man jämför de olika spelbolagen som finns. De sakerna som verkligen kan förändra ens spelupplevelse hos spelbolagen, kan även påverka vinsterna. Bland annat kan det vara smart att kolla igenom omsättningskraven. Detta kan påverka hur mycket man behöver spela igenom bonusar. Även alltså hur snabbt man kan förvandla sin bonus till en vinst och uttag på kontot. Det finns även andra saker som påverkar. Man kan läsa igenom recensioner på olika spelbolag där allt detta, och mer, tas upp och jämförs. Använd Betsafe recension här för att jämföra med andra spelbolag.

Det är en själv som bestämmer

Att börja spela på sport på nätet kan vara förvirrande. Ibland känns det som om man ska ge upp hoppet och det vill vi inte. Kom ihåg att det är en själv som bestämmer vart man ska spela och hur det ska gå till. Marknaden idag är fullproppad med bra spelbolag med bäst bonusar online, man ska bara hitta den som verkligen passar en själv. Då är man hemma och kan spela i lugn och ro.

Hur börjar man då?

Det är inte svårt att komma igång med att spela på betting, vare sig det gäller sportsbetting eller annan betting. När man väl valt vart man vill spela någonstans, är det bara att starta. Det börjas med att registrera ett spelkonto på den sajten. Det är enkelt att förstå hur man gör och man får i stort sett alltid väldigt tydliga instruktioner. Man brukar få fylla i ett antal uppgifter om sig själv och det tar inte lång tid. Dock är det viktigt att man fyller i korrekta uppgifter. Om inte kommer det att bli svårt, om inte omöjligt, att få ut en eventuell vinst senare. Efter det, är det bara att fylla på sitt spelkonto med pengar och välja det spel där man vill satsa på.