Om betting

För att enkelt förklara vad betting är för något så räcker det egentligen med att översätta det till svenska – vadslagning. Man slår vad om, oftast gäller det sportevenemang, vilket utfall det kommer att bli på en viss händelse, till exempel en fotbollsmatch.

Idag kan man hitta massor av olika spelföretag som erbjuder betting på nätet, det finns ett massivt utbud av saker att spela på. Inte bara fotboll och hockey, du kan spela på trav, basket, golf, tennis och mycket, mycket mer, till och med på nöjesevenemang och dokusåpor. Något som är essentiellt för att spela om pengar genom betting är att det finns odds och vad är då det egentligen? Jo odds är enkelt förklarat ”förhållandet mellan insats och vinst”, är det höga odds på något så betyder det att sannolikheten för att du ska vinna på det utfallet är låg. Men när det är höga odds så är även vinstsumman man kan vinna hög. Så när det är låga odds på något så betyder det att chansen att vinna är stor men vinstsumman mycket liten. Sedan finns det även några olika typer av odds som man brukar benämna på följande sätt: fasta odds, flytande odds och liveodds.

Om du väljer att spela på en satsning där det är så kallade fasta odds så betyder det att spelbolaget har fastslagit oddsen på förhand och dem kommer inte att ändras. Men om det däremot är flytande odds så innebär det att de kommer att förändras i förhållande till hur flest spelare väljer att satsa på det aktuella evenemanget. Är det liveodds som gäller, ja då får man verkligen hänga med i matchen, liveodds förändras trots att spelet är igång och där kan man tjäna storkovan på att vänta till sista sekunden.

Vart ska jag spela någonstans?

Något man märker ganska snabbt när man ger sig ut på nätet för att satsa pengar på betting är hur otroligt många olika spelsidor det finns. För att hitta den som passar dig allra bäst finns det några olika saker man kan titta på; deras utbud på spel, det gäller ju att den sajt du spelar på har ett utbud som täcker dina behov. Vart dem har sin bas någonstans, har dem sin bas inom EU och till exempel spellicens på Malta så är det en fördel då du slipper betala vinstskatt. Andra saker som är bra att titta på när man väljer är sidans utseende, om den är lätt att förstå och hantera. Det kan även löna sig att jämföra olika bonussystem och välkomsterbjudanden, det är sådant som de olika sajterna använder sig av för att konkurrera med varandra.

Det är därför bra att du jämför de olika spelbolagen som finns. De sakerna som verkligen kan förändra din spelupplevelse hos de olika spelbolagen kan även påverka dina vinster. Bland annat så kan det vara smart att kolla igenom de olika omsättningskraven. Detta kan påverka hur mycket du behöver spela igenom din bonusar, alltså hur snabbt du kan förvandla din bonus till en vinst. Det finns även andra saker som påverkar. Du kan läsa igenom recensioner på olika spelbolag där allt detta tas upp och jämförs. Du kan hitta en Betsafe recension här som du kan jämföra med andra spelbolag.

Hur börjar man då?

Det är inte svårt att komma igång med att spela på betting, vare sig det gäller sportsbetting eller annan betting. När du väl valt vart du vill spela någonstans så är det bara att starta och registrera ett spelkonto på den sajten. Det är inte svårt att förstå hur man gör och man får i stort sett alltid väldigt tydliga instruktioner. Man brukar få fylla i ett antal uppgifter om sig själv och det tar inte lång tid. Dock är det viktigt att du verkligen fyller i korrekta uppgifter, gör du inte det så kommer det att bli svårt, om inte omöjligt att få ut en eventuell vinst. Sedan är det bara att fylla på sitt spelkonto med pengar och välja det man vill satsa på.