Travbetting

Travälskare? Att spel på trav blir allt mer populärt. Idag sätter man sitt bet snabbt och enkelt via mobilen – och man behöver inte bege sig till Solvalla, Åbytravet, Jägerso eller Bergåker för att vinna stort på trav. Det finns så klart flera olika spelformer, men första och främst behöver man förstå hur oddsen fungerar inom travsporten. Välkommen in till oss och ta del av all information från bettingexperten angående trav, galopp och hästsport!

Välja rätt spelbolag för hästsport

Att börja betta på trav är spännande. Det finns mängder av lopp att spela på – både i Sverige och internationellt. Som EU-medlemmar har svenskar rätten att betta på trav utan att betala skatt på vinsten, förutsatt att spelsajten innehar en officiell EU-licens. Väljer man att spela på svenska lopp så finns det hela 33 banor att välja bland – där bland annat Solvalla och Åbytravet hör till de största. Läs mer om Solvalla travbana här.

Varje vecka har spelare möjlighet att plocka hem stora vinstsummorna på så väl svenska som internationella lopp. Här i Sverige avgörs loppen på klassiska arenor. Men man kan också spela via datorn och mobilen. Spelbolagen erbjuder ofta olika former av spel – och att välja spelbolag är inte alltid det enklaste. Några aspekter man bör undersöka i val av spelbolag är följande:

 • Bonuserbjudande. Kan spelbolaget erbjuda sina nya spelare en välkomstbonus med bra odds på trav? Finns det andra former av bonusar.
 • Spelutbud. Hur många olika spelformer kan erbjudas? Finns det fasta odds och rörliga odds? Poolspel?
 • Odds. Givetvis bör man alltid ta reda på hur bra odds som spelbolaget kan ge.
 • Mobilspel. Glöm inte kolla vilka betting möjligheter som erbjuds i mobilen.

Allt om travbetting

Spelformer inom trav

Trav har blivit något av att folknöje. Sporten växer ständigt i popularitet. Vilka spelfomer erbjuds då inom trav?

 • Vinnare. Den enklaste spelformen handlar helt enkelt om att förutse travloppets vinnare.
 • Segermarginal. Här gäller det att satsa på vinnarhästens marginal, ett mått som kan räknas i till exempel längder men även hals eller huvud.
 • Placering. Det är även möjligt att spela på hästens placering i ett visst lopp.
 • Prestation. En satsning som handlar om huruvida en häst kommer att kvalificera sig till finalen – eller inte.
 • Head to head. Populärt spel som utmanar spelaren att satsa på den första respektive andra hästen som går över mållinjen.

Den vanligaste spelformen är så klart att försöka tippa vinnarhästen i loppen. Men de flesta spelformer är tillgängliga på samtliga spelbolag och plattformar. Precis som inom alla andra sporter är det viktigt att läsa in sig på loppen, och skaffa lite mer förkunskaper om hästarna. Då kan man alltid ta bettingtips till hjälp på vägen genom experter. På så sätt får man största fördel som spelare och kan avgöra vilket bet som är det bästa.

V75 eller nya spelvarianter?

Att spela på travbetting är väldigt populärt. Dagens Dubbel, V75 och V65 hör till de klassiska spelformerna, men nya alternativ har tillkommit under de senaste åren. ATG hade ju tidigare ett monopol på travspel i landet, men idag finns som sagt även flera andra alternativ, men V75 räknas faktiskt ännu som den populäraste spelformen. I valet av spelbolag är det alltid bara att börja med att kika på oddsen- ligger dessa på fördelaktiga nivåer? Hur står de sig i konkurrensen? Det finns dessutom både flytande och fasta alternativ – och det ska sägas att det sistnämnda är det som brukar vanligt blad nybörjarna.

Rörliga eller fasta odds på trav

Det finns även olika typer av odds inom just hästsporten trav. Det är främst:

 • Flytande odds. Den här typen av odds ändras när spelarna sätter sin bet.
 • Fasta odds. Det är helt enkelt motsatsen till flytande oss, och innan loppet sätts ett odds som fortsätter att gälla hela vägen. Det är givetvis enklare att göra en jämförelse mellan nivåerna på fasta odds.

Som nybörjare inom travbetting så kan det vara bra att välja att spela på fasta odds. Det betyder att man långt i förväg vet på vilken nivå som oddset ligger- till skillnad från flytande odds som förändrar sig fram till tidpunkten då loppet startar.

Att komma igång med trav

Spel på trav kan hittas på många olika bettingsidor. Tidigare hade ATG ett monopol på betting – och av de anledningen är V64, V65, V75 och V86 väl etablerade spelformer. Idag finns dock betydligt fler alternativ än så, och att betta på trav har nog aldrig varit roligare än vad det är just nu. Det flera spännande spelalternativ – och man kan prova på alla redan idag. Det är enkelt att göra ett spelkonto hos ett online spelbolag eller direkt gå till Svenska Spels ombud för att köpa en lott.

Expertis på trav

Måste man vara expert för att börja betta på trav? Nej, faktiskt inte. Trav är väldigt populärt och det finns färdiga paket för den som vill satsa en slant på ett Solvalla-lopp. Det finns även klara speltips på internet. Många av spelbolagen kan dessutom erbjuda en så kallad välkomstbonus för nya spelare. Vill man börja betta på trav och hittar en bettingsida som man gillar, kan man alltså få en form av insättningsbonus. Det kan få en att också börja med gratis rundor som helt enkelt får er att lära känna både sajt och travbetting.

Stort lycka till med spel på trav!